Den mest fantastiske tunmousse

Jeg kan godt afsløre, at vi herhjemme alle er helt tossede med en god omgang tunmousse. Mig og ungerne nok mere end Hr. Jørgensen, men alligevel. I ved sådan en god omgang mousse som er fast, uden hverken at være for blød eller for tør, og som smager af noget. Det, tilsat med et godt brød, er helt sikkert et hit herhjemme. Vi laver den både til snack, til forret, til fyld på canapeer og nogle gange også til hovedret. Bare fordi det smager så godt. Faktisk har vi de sidste mange år fået det til forret til ungernes familiefødselsdage, fordi fødselsdagsbarnet selv har lov til at sætte menuen, og Max bestilte det også til hans konfirmation til forret. Så ja, tunmousse er én af favoritterne.

Jeg har været igennem flere forskellige opskrifter, alt muligt spændende og mindre spændende, med både husblas, med smør, med fløde osv., men alligevel bliver vi ved med at vende tilbage til den samme. Den helt klassiske fra Arla med rigeligt smør. Den som engang nærmest var en landeplage.

I dag, da vi var til julefrokost hos min svigerfamilie, havde vi derfor valgt at tage tunmousse med, og den var endnu engang et kæmpe hit!

Tunmousse (8 personer)

  • 2 dåser tun i vand
  • 200 g blødt smør (jeg bruger altid Lurpak)
  • 1 dl cremefraiche 18 %
  • 1 tsk friskpresset citronsaft
  • 0,5 tsk groft salt (jeg bruger altid Maldon, intet andet salt dur hjemme hos os!)
  • Friskkværnet peber
  • Brøndkarse til pynt
  • Godt brød/flute som tilbehør

Hæld vandet fra tunen og kom den herefter i en skål, hvor den findeles.
Tilsæt smør, cremefraiche, citronsaft, salt og peber, og bland godt rundt.
Smag til, så den smager af noget.

Stil til sidst tunmoussen tildækket i køleskabet i min. 6 timer, gerne natten over.
Server til et godt brød/flute eller evt. ovenpå salatblade.

***
Jennie Tronier

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.