Den franske tærte tarte flambeé

Da vi holdt gourmetaften med vores venner for nogle uger siden, lavede vi den franske ret tarte flambeé til forret. Vi havde faktisk på det tidspunkt aldrig lavet retten selv, men i sommers, da vi var på road trip, besøgte vi byen Colmar i Alsace, hvor vi smagte specialiteten. Dengang var vi ret begejstrede, og det var vores gourmetgæster heldigvis også.

Tarte flambeé er en tynd og enkel tærte, nærmest en pizza, fra Alsace-Lorraine regionen, og da denne region har skiftet side mellem Frankrig og Tyskland nogle gange, findes specialiteten både i Frankrig og i Tyskland. Den franske variation hedder tarte flambeé og den tyske hedder flammkuchen.

Tarte flambeé (4 personer)

  • 250 g hvedemel
  • 0,5 tsk flagesalt
  • 2 spsk olivenolie
  • ca. 1,5-2 dl vand
  • 2 dl cremefraiche
  • 150 g bacon i tern
  • 1 stort rødløg
  • en kvist frisk rosmarin

Tænd ovnen på 275 g. (høj varme giver sprøde tærter) og lad endelig bagepladen varme med.

Rør mel, salt, olie og vand sammen i en skål indtil det bliver en jævn dej, som ikke klistrer. Lad nu dejen hvile i køleskabet i min. 10 min.

Rul herefter dejen ekstra tynd og fordel cremefraiche, bacontern, rødløg i tynde skiver og finthakket rosmarin på tærten.
Træk den forsigtigt over på den varme bageplade og bag den midt i ovnen i ca. 10-15 min. til dejen er sprød og gylden.

Server den evt. med et glas kold Riesling til. Det smager himmelsk. Ganske enkelt.

Den klassiske version af tærten er med bacon og rødløg, men man kan selvfølgelig variere fyldet som man vil. Fx smagte vi også en version med kartofler og forårsløg, samt en version med skinke og gruyere ostetern, som også var geniale. Dog vil jeg mene, at det enkle, er det bedste.

***
Jennie Tronier

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.