Den bedste iskaffe

Åh hvor er det varmt i dag, virkelig varmt med varmt på! Selvom vi bestemt ikke på nogen måde kan klage over denne sommer, så er der perioder (især i denne uges hedebølge) hvor varmen næsten ikke er til at holde ud. På arbejdet sveder jeg, derhjemme har jeg svært ved at finde et sted, hvor jeg kan holde ud at være, og om natten sover vi alle dårligt, fordi der er så varmt. Men omvendt ved jeg også, at disse dage meget hurtigt kan være forbi og en almindelig dansk sommer med en masse regn hurtigt kan tage over, så jeg prøver at nyde det så meget som muligt. I stedet for at fokusere på, at man ikke kan holde varmen ud, prøver vi derfor i stedet herhjemme at fokusere på alt det gode ved sådan en hedebølge. Fx tager vi hver aften hele familien ned til stranden og bader. Det er så skønt. Vores pool er jo stadig under udarbejdelse, så den kan vi ikke nyde, men stranden er bestemt også ganske skøn, og så ligger der endda et super fint ishus lige ved siden af. Totalt win win-situation.
Derudover laver vi næsten hver dag en kold iskaffe og det er jo også virkelig en god ting. Endnu en win-win.

Iskaffe (et stort glas)

  • 1-3 spsk kondenseret mælk (alt afhængig af sødme)
  • 1 dl stærk kaffe (lidt under halvdelen af glasset)
  • isterninger
  • mælk

Bryg først kaffen og lad den køle af på køkkenbordet. Vi brygger en stor kande med kaffe, som kan stå i køleskabet over nogle dage.

Bland derefter kondenseret mælk med kold kaffe i et glas og bland godt.

Fyld glasset godt op med isterninger, men husk at de smelter og giver en masse vand i drinken, så ikke for mange og ikke for lidt. Jeg bruger nok omkring en lille håndfuld og helst store isterninger, så de ikke smelter for hurtigt.

Top til sidst glasset op med mælk og bland det hele godt sammen og nyd!

NB! Man kan evt. lave isterninger ud af kold kaffe, men hvis man gør det, skal man spare lidt på kaffen i glasset. Ellers kan den godt blive ret kaffestærk.

Nu tænker vi at køre på stranden og afkøle lidt samt måske spise en is, hvorefter vi nok vil se videre på serien “Lost in Space”, som vi er i gang med lige for tiden.

***
Jennie Tronier

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.