Den bedste hummus

Jeg tænker i dag at dele endnu en opskrift fra vores gourmetmiddag i lørdags, nemlig en virkelig god hummus.
Jeg har tidligere haft prøvet andre opskrifter på hjemmelavet hummus, men de har aldrig været “lige i øjet” efter min mening. Enten har de smagt af for meget eller for lidt, eller også har de været for tørre eller for bløde i konsistensen. Indtil jeg prøvede denne opskrift, som virkelig er helt ideel efter mine smagsløg.

Opskriften er fundet hos louiogbearnaisen.dk.

Hummus

 • En dåse drænede og skyllede kikærter
 • 1,5 spsk tahin
 • 2 tsk spidskommen
 • 0,5 tsk chili
 • 1 tsk paprika
 • 1 tsk koriander
 • 2 spsk citronsaft
 • 1,5 dl olivenolie (ca.)
 • 1,5 dl vand (ca.)
 • Salt og peber
 • evt. 1 fed hvidløg

Bland alle ingredienserne sammen i en skål, men start med kun ca. halvdelen af olie/vand.

Blend det hele sammen til en ensartet masse, fx med en stavblender, og tilsæt derefter mere af de våde ingredienser indtil der haves en lind hummus. Jeg brugte lidt mere olie end vand, før jeg havde den ønskede konsistens.

Smag til med salt og peber.

Hvis den ikke skal spises med det samme, kan det betale sig at hælde den på et glas med låg og hælde lidt ekstra olivenolie over.
Den kan holde sig i en uges tid i køleskab.

Det skal måske lige nævnes, at man godt kan udbløde og koge kikærterne selv, men for at være ærlig, synes jeg ikke helt, at det er besværet værd. Kvaliteten på dåse-kikærter er nemlig ganske god, og billig, så det må være en win win-situation for mig.

***
Jennie Tronier

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.