Den bedste græskarkage med ostecreme

Forleden aften bagte vi den bedste græskarkage med ostecreme som jeg længe har smagt. Jeg havde drømt om en klæg og snasket kage med den helt rigtige topping uden at være for sød og uden at være for snasket, og det fik jeg.
Genial, siger jeg bare, så prøv den.
Inspirationen er hentet fra Isabellas.dk, men jeg har rettet den lidt til.

GRÆSKARKAGE MED OSTECREME

  • 6 æg
  • 450 g sukker
  • 2,5 dl olie (jeg brugte vindruekerneolie, da den er god til kager)
  • 300 g hvedemel
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 1,5 tsk natron
  • 1,5 tsk stødt kanel
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk revet muskat
  • 425 g revet græskar (jeg brugte hokkaido)
  • 200 g neutral flødeost (fx Philadelphia)
  • 270 g flourmelis
  • 1 tsk vanillesukker
  • 40 g blødt smør
  • 250 g mascarpone
  • Revet citronskal til pynt

Start med at rive græskaret, så du har ca. 425 g revet græskar.
Pisk så æg og sukker luftigt, og bland olien i, før resten af ingredienserne forsigtigt vendes i, så massen ikke bliver flad.
Hæld dejen i en smurt springform (jeg brugte en springform på 26 cm) og bag den ved 180 g på varmluft i ca. 40 min. Husk den gerne må være lidt svampet.

Når kagen efterfølgende er kølet af, kan ostecremen gøres klar og påføres.
Kom flødeosten i en skål og sigt vanillesukker og flourmelis over, før det røres sammen. Derefter røres den bløde smør og mascarponen i til det bliver en blød og ensartet masse.
Denne ostemasse smøres på kagen i et jævnt lag, hvorefter den pyntes med lidt revet citronskal.

Husk at kagen skal opbevares på køl (hvis I ikke skulle spise den hele på én gang), så ostecremen holder sig frisk.

***
Jennie Tronier

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.