De bedste brownie-muffins

Savannah er lidt af en chokoladeelsker, så hun har selvfølgelig bestilt en brownie-muffin til dessert til hendes konfirmation. Vi havde derfor test her i weekenden, så vi kunne ramme den helt perfekte muffins, både i forhold til smag og konsistens, men også i forhold til forskellige formes størrelse og tykkelse. Sidstnævnte mest da jeg gerne vil undgå en alt for flad og kedelig muffins. Derefter besluttede vi os for at gemme nogle i én, to og tre dage, så vi kunne se hvor lang tid i forvejen de kunne bages. Og jeg kan godt røbe, at projektet var en succes. De smagte fantastisk.

Opskriften er fundet hos chrichri.dk.

Brownie muffins (5-8 stk. afhængig af formenes størrelse)

  • 75 g smør
  • 75 g chokolade
  • 100 sukker
  • 1 æg
  • 1 tsk vanillesukker
  • 1 nip salt
  • 50 g mel

Smelt smør og chokolade i en gryde.
Pisk derefter en luftig æggesnaps af æg, sukker og vanillesukker, hvorefter grydens indhold forsigtig blandes i æggesnapsen.
Til sidst tilsættes mel og salt, og det hele vendes rundt til en ensformig browniedej.

Fyld muffinsformene ca. 3/4 med dejen og bag dem ved 185 gr. i 15-18 min.
Jeg brugte en lidt større og kraftigere kartonform, hvor portionen passede til 5 muffins, og bagte dem i 17 min. De skal være lidt bløde i det, når de tages ud af ovnen, da de sætter sig.
Afkøl og nyd.

Spis dem enten som de er eller tilføj is, cremefraiche eller måske lidt flødeskum.
Jeg påtænker at lave en hindbærcoulis til og evt. pynte med lidt friske bær.

NB! De kunne uden problemer holde sig friske med en sprød skorpe og en blød midte i de tre dage, hvor vi prøvede holdbarheden af. Og til info endte jeg med at bruge nogle muffinsforme specieltkøbt fra Kagebutikken, da de kunne holde på formen, så jeg undgik at bage flade muffins.

***
Jennie Tronier

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.