Coleslaw

Når man spiser pulled pork hører der sig coleslaw til. Det er let at lave og smager godt.
Ungerne er dog ikke så tosset med det, de synes, at det er for snasket, men jeg kan netop godt lide det lidt snaskede, når man spiser det til en masse kød. Og især denne udgave forener det syrlige, det søde, det sprøde og det cremede.

Coleslaw (8 personer)

  • 1 hvidkålshoved (eller spidskål eller rødkål)
  • 4-6 gulerøder
  • 2 spsk sød sennep (eller dijonsennep blandet med lidt honning)
  • 1 dl æblecider eddike
  • 2 tsk salt
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • friskkværnet peber
  • 2 dl cremefraiche
  • 2,5 dl god mayonaise (fx Hellmanns)
  • 2-3 tsk sukker

Snit hvidkålen fint og riv gulerødderne på et rivejern. Bland de to ting sammen.
Rør marinaden sammen (sød sennep, æblecider eddike, salt, 2 spsk sukker, stødt spidskommen og friskkværnet peber).
Bland herefter kål og gulerødder i en pose sammen med marinade.
Lad det trække i hvert fald en time i køleskabet.
Rør coleslaw-dressingen sammen (cremefraiche, mayonaise og 2-3 tsk sukker). Det skal være lidt sødt i smagen.
Når kålblandingen har trukket færdig, hældes så meget af marinaden fra som muligt.
Kom til sidst kålblandingen i coleslaw-dressingen og vend det hele rundt umiddelbart før servering.

***
Jennie Tronier

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.