Braiserede svinekæber

Da jeg tullede rundt nede i Meny i dag efter arbejde, faldt jeg over en pakke med svinekæber. Jeg kan huske, at vi engang for nogle år siden til nytår lavede svinekæber til forret og det var super lækkert, så jeg tænkte, at det måtte vi lave igen. På sådan en hel almindelig tirsdag. Jeg fandt derfor min gamle opskrift frem og gik i gang, og det blev bestemt også en succes denne gang.

Braiserede svinekæber (4-5 personer)

  • 8-10 svinekæber
  • 1 liter mørk øl
  • 4 laurbærblade
  • 3 rødløg
  • 3 gulerødder
  • 1-2 spsk mørk balsamico
  • Salt og peber
  • Evt. ribsgele til at smage saucen til
  • Persille til pynt
  • Kartoffelmos

Først fjernes evt. sener på svinekæberne, før de lægges i en gryde, øl hældes over og laurbærblade lægges ved.
Herefter skæres rødløg i både og gulerødder i skiver, og de lægges i gryden.
Der krydres med salt og peber, før det hele skal simre i ca. 5-6 kvarter. Tilsæt evt. vand undervejs, hvis det bliver nødvendigt.
Tag herefter svinekæber og laurbærblade op af gryden, kom balsamico i og lad saucen koge ind. Hvis saucen er blevet for sur, kan man evt. smage til med lidt ribsgele og salt.
Til sidst, når saucen er kogt ind, kommes svinekæberne tilbage i gryden og varmes op.
Retten serveres med kartoffelmos og pyntes med persille.

***
Jennie Tronier

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.