Boganmeldelse: “Tvunget til tavshed” af Linda Castillo

IMG_4640

Jeg har for nogle år siden læst hele Karin Slaughters krimiserie om Sara Linton og Will Trent, og jeg var mildt sagt ret begejstret for alle bøgerne. De var spændende, virkelig godt skrevet og indeholdt alt det gode i en bog, efter min mening. Da jeg derfor fik anbefalet Linda Castillos krimiserie og hørte, at flere sammenlignede den med Karin Slaughter, var det en stor selvfølge, at jeg også skulle læse dem.

“Tvunget til tavshed” er første bind i serien om den unge politikvinde Kate Burkholder. Hun har sagt ja til stillingen som politichef i barndomsbyen Painters Mill, som hun ellers har forladt tidligere pga. et brud med hendes amish-familie. Politiet i byen er vant til fredelige sager som løstgående køer, småtyverier og spritbilister, men det ændrer sig brat, da et kvindelig findes. Ret hurtigt går det op for Kate og hendes folk, at denne kvinde er blevet dræbt og at det trækker tråde til en 16 år gammel mordsag. Kate er alligevel i begyndelsen tilbageholden med at bede om hjælp udefra, da hun bærer på en dyster hemmelighed fra hendes ungdom, men hun tvinges dog til at samarbejde med BCI-feltagenten John Tomasetti, som er ufattelig dygtig til sit arbejde, men som også arbejder med sine egne indre dæmoner.

Bogen beskriver på bedste vis den religiøse amish-kultur, som lever i fredelig eksistens med den omkringliggende moderne verden. Kate bliver tvunget til at tage kontakt til hendes familie, som hun egentlig er udstødt fra, hvorefter hun skal finde en måde både at være accepteret af amish-folkene og af den almindelige befolkning i samfundet. Derudover beskriver bogen arbejdet på en lille politistation i en lille amerikansk by, samt udpensler de barske omstændigheder for seriemorderens ofre.

Jeg synes klart, at bogen er velskrevet og spændende med både barske mord, hemmeligheder og kærlighed.
Linda Castillo formår virkelig at skrive, så jeg føler mig underholdt hele vejen igennem, samtidig med at jeg lærer lidt om bl.a. amish-kulturen, og det giver i min optik ekstra point. Dog vil jeg sige, at jeg mangler en lidt bedre personskildring af morderen, så hvis det havde været en lille tand bedre, ville jeg have givet bogen topkarakterer, men jeg har dog klart lyst til at læse mere om Kate og Johns verden.

Data omkring bogen:

  • Forfatteren er Linda Castillo, som er en amerikansk forfatter
  • Bogen er på 442 sider
  • Genren er krimi
  • Bogen udkom i 2012
  • Bogens originaltitel er “Sworn to Silence”

***
Jennie Tronier

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.