Boganmeldelse: “Stumper af min mor” af Melissa Cistaro

IMG_4522

Hvis jeg er på biblioteket og ikke ved med sikkerhed hvad jeg skal låne, går jeg ofte forbi reolen med bud på gode bøger og finder en lidt ukendt historie at begive mig ud i. Jeg synes, at det er hyggeligt at finde en bog som de færreste har læst, så man ingen forventninger har overhovedet, og denne bog er en af den slags for mig.

Bogen handler om Melissa Cistaros eget liv, hvor hun som 3-årig, sammen med hendes to større brødre, en dag pludseligt bliver forladt af deres mor. De vokser derfor op alene med deres far, mens moderen aldrig rigtig vender hjem igen, men skaber sit eget liv med rejser, fester og forskellige partnere. Børnene får aldrig en forklaring på dette valg og føler derfor et kæmpe svigt, som bl.a. resulterer i en masse tanker om hvorfor og om de kunne gøre noget anderledes.
35 år senere befinder Melissa sig ved moderens dødsleje, hvor hun prøver at få svar på sine spørgsmål om hvad der egentlig skete. Hendes brødre har haft et hårdt liv, som resultat af deres mors svigt, og har af den grund ikke lyst til at sige farvel. Men ønsker Melissa overhovedet at få sine spørgsmål besvaret, for hvad hvis moderen virkelig bare valgte sine børn fra, vil det svar være til at bære. Imens finder Melissa en mappe med en bunke gamle breve, som moderen igennem årene har skrevet, men aldrig sendt. Vil de evt. give nogle forklaringer, som er nemmere at acceptere.

Bogen er egentlig ret velskrevet og tankevækkende, men desværre også på en eller anden måde lidt langtrukken. Jeg følte virkelig med de stakkels børn og blev ved med at tænke, at moderen måtte være tvunget ud i hendes skæbnesvangre valg, men alligevel følte jeg mig aldrig helt overbevist om historiens styrke. Jeg var nok på en måde lidt skuffet.

Data omkring bogen:

  • Forfatteren hedder Melissa Cistaro, som er en amerikansk forfatter
  • Bogen er på 380 sider
  • Genren er dokumentar
  • Bogen udkom i 2015

***
Jennie Tronier

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.