Boganmeldelse “Skæbne og hævn” af Lauren Groff

Der er sket noget, som bestemt ikke sker særlig tit for mig. Jeg har måtte klappe en bog sammen og opgive den, før jeg var færdig med den. Jeg tror, at det er sket for mig mindre end man kan tælle på én hånd igennem hele mit læseliv, men alligevel bliver jeg dog nødt til at anmelde den for jer, tænker jeg. Bogen er nemlig blevet hypet i den grad, så måske er det bare mig, som ikke har kunnet finde bogens melodi.

Hypen omkring bogen startede vist, da den amerikanske præsident Barack Obama sagde, at det var én af hans yndlingsbøger. Og i dag tror jeg faktisk ikke, at man kan finde en læsehest i hele verden, som ikke enten har hørt om eller ligefrem læst den bog, så det skulle jeg selvfølgelig også. Det gik dog bare ikke helt, som jeg havde forventet.

Bogen “Skæbne og hævn” handler om det perfekte par Lotto og Mathilde. De møder hinanden på universitetet, forelsker sig og gifter sig indenfor to uger, de er begge smukke og karismatiske, og på ydersiden ånder alt fryd og gammen. Dog ser man i små glimt uråd bag facaden, der er noget som ikke helt stemmer.

Bogen er delt i to dele; den første “Skæbne” handler om Lotto, hans opvækst i Florida til hans universitetstid i New York, hvor han møder sin skæbne, den vidunderlige Mathilde. I anden del ’Hævn’ skifter perspektivet, og man får Mathildes historie, der viser en lidt anden version af kærlighedshistorien.

Jeg kom dog desværre aldrig til Mathildes version, fordi jeg blev ved med at falde i søvn over bogen. Efterfølgende har jeg læst flere anmeldelser, hvor de skriver, at første del godt kan være tung, fordi sproget er så specielt, at man let taber pusten. Anden del skulle dog være den som redder hele bogen og som i den grad gør den til en Etter, men det må jeg vist have til gode til næste gang jeg prøver lykken med den.

Hvad siger I? Har I læst den og hvad synes I evt. om den?

Data omkring bogen:

  • Bogen er skrevet af den amerikanske forfatter Lauren Groff
  • Bogen er på 409 sider
  • Genren er kærlighed med et twist
  • Bogen blev udgivet i Danmark af forlaget Lindhardt og Ringhof i marts 2016
  • Bogens originale titel er “Fates and furies”

***
Jennie Tronier

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.