Boganmeldelse: “Sidste åndedrag”

IMG_4955

“Sidste åndedrag” er nr. 5 i krimiserien om en tidligere amishpige nu politichef Kate Burkholder og BCI-feltagenten John Tomasetti.
Se anmeldelse af de fire forrige i serien her: Nr. 1 Tvunget til tavshed, nr. 2 Bøn om tavshed, nr. 3 Bryd tavsheden og nr. 4 Meldet savnet.

Bogen handler om en hestevognsulykke, hvor en amishfar og hans tre børn forulykker. Først ser det ud om en tragisk ulykke, hvor en bil en regnfuld aften brager ind i siden på hestevognen, men som sagen efterforskes stilles der efterhånden tvivl om flere og flere ting, for kan det tænkes, at det blev gjort med fuldt overlæg? Derudover drages Kate også personligt ind i sagen, da den forulykkede familie er mand og børn til Kates bedste barndomsveninde Matties, som stadig er amish.
Samtidig køber Tomasetti sin egen gård på halvvejen mellem hans arbejdsplads og Painters Mill, hvor Kate er politichef. Han spørger derfor Kate om hun vil flytte ind med ham på gården, men det er et meget stort spørgsmål for Kate, som hun ikke kan svare på med det samme, for er hun klar til mere end bare en forelskelse? Og omvendt er hun klar til at miste det hun har med Tomasetti, hvis hun siger nej?

Jeg var endnu engang ret begejstret for bogen. Den er spændende, godt skrevet, har et godt plot med et fremragende twist til sidst og samtidig en god blanding mellem det onde (hestevognsulykken og den efterfølgende efterforskning) og det gode (Kate og Tomasettis forhold). Jeg mangler dog stadig lige det sidste for at give den topkarakterer, måske kan forholdet personerne imellem godt uddybes en smule mere, så man virkelig føler, at man kender dem alle.
Jeg er dog stadig temmelig begejstret!

Data omkring bogen:

  • Forfatteren er Linda Castillo, som er en amerikansk forfatter
  • Bogen er på 363 sider
  • Genren er krimi
  • Bogen udkom i Danmark i 2015
  • Bogens originaltitel er “The last Breath”

***
Jennie Tronier

 IMG_4956

IMG_4957

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.