Boganmeldelse: “Offer uden ansigt” af Stefan Ahnhem

Forleden dag blev jeg færdig med denne bog og sikke en god krimi. Den er klart anbefalelsesværdig. Jeg har jo desværre ikke haft det store overskud til at læse de sidste mange uger pga. forberedelserne til Savannahs konfirmation, og netop af den grund er det nok ekstra godt, at bogen har været så god og medrivende. Ellers havde jeg nok måtte give op af bar træthed flere gange.

Bogen handler om den svenske politimand Fabian Risk som flytter med sin familie fra Stockholm til hans fødeby Helsingborg for at starte på en frisk. Det er egentlig meningen, at de sammen skal holde en dejlig lang sommerferie før det nye arbejde kalder for Fabian, men efter kun få timer i byen bliver han kontaktet af sin nye chef angående et brutalt mord på en af Fabians tidligere klassekammerater; Jørgen Pålsson. 
Herefter starter jagten på en brutal og udspekuleret gerningsmand, for hvorfor bliver Jørgen egentlig slået ihjel og hvorfor ligger der et gammelt klassefoto, hvor offerets ansigt er streget over? Er der én der vil udrydde hele klassen? Og har Fabian noget med det hele at gøre?

Handlingen er hæsblæsende fra start til slut, dog med en del klichéer. Blandt andet er Fabian Risk en ret typisk krimi-hovedperson. Han gør alting på sin måde, nogle gange med hovedet under armen, hvis man spørger mig, hvilket måske også er med til at skabe lidt problemer både til kollegaer og på hjemmefronten, men samtidig er han charmerende og kvik og med hjertet på det rette sted. Da drabsefterforskningen får tråde til Danmark bliver Fabians danske pendant politikvinden Dunja Hougaard involveret, og jeg tænker, at hun måske får en gennemgående karakter i resten af serien. Sådan virker det i hvert fald. Flere steder i bogen er der også små hints til hvorfor Fabian og familien egentlig flytter fra Stockholm, men den egentlige forklaring kommer ikke.
Jeg tænker derfor at der er rigeligt med gode grunde til at læse næste bog i serien. Jeg glæder mig i hvert fald, for det er helt bestemt en virkelig god start på en krimiserie, hvis man spørger mig.

Fabian Risk-serien består indtil videre af:
1: Offer uden ansigt / 2: Den niende grav / 3: Atten grader minus

Data omkring bogen:

  • Forfatteren er svenske Stefan Ahnhem, som tidligere fungerede som manuskriptforfatter
  • “Offer uden ansigt” er forfatterens debutkrimi
  • Bogen er på 416 sider
  • Bogen blev udgivet af forlaget Lindhardt og Ringhof i juni 2014
  • Nordisk Film har allerede sikret sig filmrettighederne til de første fire bøger i serien

***
Jennie Tronier

2 thoughts on “Boganmeldelse: “Offer uden ansigt” af Stefan Ahnhem

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.