Boganmeldelse: “Min familie og andre rævestreger“ af Birgitte Bidgau-Davidsen

Denne bog er modtaget som anmeldereksemplar af Forlaget Davidsen. Alle holdninger er mine egne.

Jeg har vist aldrig læst en novellesamling før, jo måske nok i folkeskolen, hvor alle genre ligesom skulle terpes, men ellers er det ikke en bogform jeg som sådan har gjort mig i, og hvor er det egentlig bare en skam.

I “Min familie og andre rævestreger” følger vi en lille familie bestående af mor, far, fire børn og hvad der ellers er af diverse venner og familiemedlemmer i de enkeltstående historier. Vi hører fx om dengang de prøvede at lære at sejle kajak, eller dengang der blev serveret suppe kogt på familiehanen Holger eller fx dengang de var på vildsvinejagt, men i stedet kom hjem med en buk, fordi de kom til at køre den over på vej hjem fra jagten

Det er sådan nogle hyggelige små historier, sproget er flydende, nærværende og levende, og jeg tog mig selv i flere gange at smile og automatisk komme til at tænke tilbage på rare historier i min egen familie. Det er jo det sådan nogle finurlige familiehistorier kan, nemlig sætte gang i sit eget mindesgalleri.

Jeg kan kun anbefale bogen som en hyggelig lille fortælling – helst læst under et varmt tæppe med en god kop kaffe/the og lidt lækkert til ganen.

Data om bogen:

  • Forfatteren er danske Birgitte Bidgau-Davidsen, som debuterede i 2014 med krimibogen “Men mor kom ikke”
  • Bogen blev udgivet i 2016 fra Forlaget Davidsen
  • Genren er en novellesamling (med i alt 6 noveller)
  • Bogen er på 226 sider

xxx
Jennie Tronier

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.