Boganmeldelse: “Midnatsrosen” af Lucinda Riley

IMG_5115

Jeg har lige læst “Midnatsrosen” og det er klart en af de bedste bøger jeg har læst det sidste lange stykke tid. Jeg elsker når en bog formår at fange mig hele vejen igennem og handlingen er så fyldstgørende, at den både indeholder slægtshistorie, mysterier, spænding, ondskab og ikke mindst kærlighed samt giver mig grund til eftertanke efterfølgende, og dette opfylder denne bog bestemt. Lucinda Riley har fuldstændig ramt plet, efter min mening.
Jeg har faktisk aldrig læst en bog af Lucinda Riley før, selvom jeg flere gange har fået flere af hendes bøger anbefalet, men nu fik jeg endelig startet og heldigvis da for det!

“Midnatsrosen” er både to slægtshistorier viklet ind i hinanden, en fortælling om den indiske kultur kontra den engelske, samt en fortælling om skæbner og valg. Vi følger den amerikanske skuespillerinde Rebecca Bradley, som kommer til England for at filme på det smukke gamle gods Astbury Hall, og vi følger den succesfulde indiske forretningsmand Ari Malik, som også kommer til England for både at hele sårene efter et forlist forhold og for at komme til bunds i hans oldemor Anahitas mystiske fortid. Samtidig springer vi næsten 100 år tilbage i historien for at høre om Anahitas liv.
Uden at røbe for meget vikles historierne mere og mere ind i hinanden, og jeg blev som læser også mere og mere involveret, for hvad var der egentlig sket dengang i Anahitas fortid?
Slutningen var efter min mening genial og slet ikke som jeg havde regnet med. Jeg kan godt lide, når historier tager et twist, som man ikke regner med.
Det eneste lille minus må dog være, at jeg gerne vil have mere, mere, mere, mere, for hvad sker der egentlig efterfølgende med Rebecca og Ari, og hvad er historien omkring Rebeccas fortid. Det vil jeg virkelig gerne vide.
Alt i alt en fantastisk bog. Jeg kan ikke vente med at læse mere af Lucinda Riley og blive opslugt af flere af hendes historier.

Data omkring bogen:

  • Bogen er skrevet af Lucinda Riley, som er en irsk/engelsk forfatter
  • Riley er hendes giftenavn, tidligere hed hun Lucinda Edmonds
  • Bogen er på 552 sider
  • Genren er skønlitteratur
  • Bogen udkom i 2013
  • Bogens originale titel er “The Midnight Rose”

***
Jennie Tronier

IMG_5122

One thought on “Boganmeldelse: “Midnatsrosen” af Lucinda Riley

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.