Bedste bøger læst i 2017

Jeg har læst en del bøger i det forgangne år, men alligevel ikke så mange som de sidste år. Jeg tror, at jeg de sidste mange år har ligget på at have læst mellem 35 og 50 bøger om året, men i år er det faktisk kun blevet til 27 bøger.
Jeg har stort set altid gang i en bog og oftest læser jeg om aftenen, når jeg går i seng. I mine travle perioder falder jeg dog ofte tidligt i søvn, så om det mindre antal i 2017 beviser, at jeg har været mere stresset end de tidligere år, ved jeg ikke. Måske har jeg bare læst tykkere bøger dette år end tidligere eller måske har jeg haft flere bøger mellem hænderne som ikke har fanget mig med det samme.
Heldigvis har jeg dog alligevel læst en del bøger, som jeg har syntes rigtig godt om, så helt skidt har det ikke været for mig.
Her kommer de bedste bøger jeg har læst i 2017:

“To brødre” af Ben Elton
Denne bog er en slægtsroman fra før, under og efter 2. verdenskrig, hvor man følger to brødre, den ene adopteret (ikke jøde) og den anden biologisk (jøde). Bogen skildrer på fantastisk vis hvordan jøder pludselig fra den ene dag til den anden ikke var velkomne i et samfund mere, hvad det gjorde ved venskaber, forretninger, kærlighedsromancer osv. Det var sådan én bog som sad i mig i flere uger efterfølgende.

“En holdt kvinde” af Karin Slaughter
Denne bog er den sidste nye krimiroman (nr. 14 i serien) om retsmedicineren Sara Linton og politimanden Will Trent. Bogen er spændingsmættet med gennemførte personligheder og et kompliceret opklaringsarbejde, hvor man bliver ført lidt tættere på især Will’s fortid. For mig er dette én af de allerbedste krimiserier jeg har læst.

“Alt det lys vi ikke ser” af Anthony Doerr
Denne bog vandt Pulitzer-prisen i 2015 og kan virkelig også anbefales. Den handler om en blind pige, som vokser op i Paris med sin far, og en tysk forældreløs dreng, som har et særligt talent indenfor reparation af radioer. Bogen er virkelig et studie i, hvordan mennesker mod alle odds bliver tvunget ud i svaret på hvad der er rigtigt og forkert.

“Jane Eyre” af Charlotte Bronte
Denne bog er en engelsk klassiker skrevet i 1847. Det er en kærlighedsroman om en forældreløs kvindes opvækst og hverdag, hvor man på bedste vis får beskrevet skellet mellem fattig og rig / mand og kvinde. Samtidig er det en historie, som stadig den dag i dag er relevant, omkring en kvindes forsøg på skabe sin egen selvstændighed uafhængigt af ægteskab, religion og omgivelsens vurderinger.

“Glimt af håb” af Ruta Seeptys
Denne bog handler om en for mange ukendt del af verdenshistorien, da en familie fra Litauen sendes i én af Stalins arbejdslejre i den koldeste afkrog af Sibirien. Man følger en 15-årig kvindes kamp for overlevelse, hvordan hendes far bliver sendt et andet sted hen, og hvordan hendes mor kæmper for at begge hendes børn forbliver samlet. Det er en grusom fortælling om familiens overlevelse, som virkelig satte sine spor i mig.

“Opkald fra en engel” af Guillaume Musso
Denne bog handler om to mennesker som ved et uheld får byttet telefoner i en lufthavn. Bogen starter egentlig som en komisk kærlighedshistorie, men udvikler sig hurtigt til en hæsblæsende spændingsroman, og det er især dette skift som gør den speciel for mig. Hele tiden dukker der nye overraskelser op og nye twist på historien, så den helt ærligt er lidt svær at lægge fra sig igen.

Se her 2016’s bedste bøger og 2015’s bedste bøger.

***
Jennie Tronier

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.