Bananbrød, når det er bedst

I søndags havde vi behov for lidt ekstra omsorg pga vores oplevelse lørdag, så vi besluttede os for at bage et bananbrød. Jeg kan fra min barndom huske det svampede brød, som min mor var verdensmester i at bage. Dengang spiste vi det altid uden glasur, sådan kunne min mor bedst lide det, men ungerne syntes, at det mangler lidt snask for oven, hvorfor vi lavede en kaffeglasur og smurte ovenpå.
Det endte med at blive virkelig lækkert, især til vores eftermiddagskaffe.

Bananbrød

  • 225 g margarine
  • 460 g sukker
  • 4 æg
  • 5 modne bananer
  • 50 g havregryn
  • 1,5 dl kærnemælk
  • 0,5 tsk salt
  • 2 tsk natron
  • 2 tsk vanillesukker
  • 375 g mel

Rør sukker og den faste margarine sammen i en skål og tilsæt æggene enkeltvis. Bland mel, havregryn, salt, natron og vanillesukker sammen og tilsæt det. Mos bananerne godt og tilsæt dem sammen med kærnemælken, hvorefter det hele røres grundigt.

Dejen hældes herefter i en smurt brødform og bages ved 200 gr. i ca. 35 min.

Kaffeglasuren lavede vi efter denne opskrift.

***
Jennie Tronier

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.