Bådleje i Lago di Como

Da vi var ved Como i Italien i vores sommerferie, besluttede vi os for at leje en båd en hel dag, og det skulle vise sig at være alle pengene værd. Som ungerne sagde efterfølgende, var det den bedste ferieoplevelse de nogensinde har oplevet, og det kunne vi kun nikke genkendende til.

Vi havde fået vores hotel til at leje en båd til os, så på selve dagen kørte vi til byen Menaggio med taskerne fulde af håndklæder og solcreme. Vi havde kun sagt til personalet, at vi var fire personer og at vi ønskede en båd for en hel dag, men mere hvordan og hvorledes det hele skulle foregå vidste vi ikke rigtig. Da klokken derfor nærmede sig 10 stod vi spændte på strandpromenaden og helt klar til en dag på søen.

Min mand har sejlet meget som barn og ung, så selve introduktionen til båden gik hurtigt og smertefrit. Vi fik dog også et kort med os, hvor vi forinden var blevet fortalt om alle de gode steder der var at opleve på turen. Vi blev anbefalet at sejle ned mod Como-by, da det var på den strækning der var mest at se, så det var det vi gjorde.

Derefter stod de næste 7 timer på sejllads, badning, kiggen efter interessante huse, sejle forbi forskellige pit stops og ellers bare nyde det hele. De syv timer fløj afsted og faktisk måtte vi til sidst skynde os tilbage for at nå den aftalte tidsramme.

Det var virkelig en fantastisk dag, som jeg kun kan anbefale alle!

Et af de sjoveste stop vi gjorde os var ved byen Nesso. Her ligger et fint lille vandfald bag en gammel bro, hvor der er så dybt, at man godt kunne sejle stille og roligt derind. Det gjorde vi dog ikke, fordi folk de badede og hoppede fra broen, men der var så skønt og god en stemning, at den oplevelse stadig står skarpt i min hukommelse.

Turen kostede til info omkring 300 euro, men selvom det også er en slags penge, gør jeg det gerne igen. Det var så skønt, så skønt, at jeg bestemt håber at komme tilbage igen til næste år.

***
Jennie Tronier

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.