Anbefalelsesværdige film set i november

Siden sidst jeg har anbefalet en film, har vi fået set en del film. Jeg tænker derfor at starte på en ny slags indlæg, hvor jeg skriver lidt om de seneste film jeg har set, nye som gamle, som jeg kan anbefale videre til andre.
Lyder det som en god ide?

Herhjemme ser vi mange film i perioder og i andre perioder ingen film overhovedet. Vi kan godt holde en lang pause med film, hvor vi egentlig kun ser de film, som fjernsynet serverer for os (og det er jo stort set altid gengangere…), og pludselig på en aften kan vi finde på at sluge to nye film, flere dage i træk. Det er meget forskelligt.

I november har vi set en del nye film – altså for os nye film, for de kan sagtens være flere år gamle – men de bedste må være nedenstående film:

“The Magnificient Seven”
Denne westernfilm handler om byen Rose Creek, som holdes i et jerngreb af slynglen Bogue, hvorfor enken Emma Cullen søger beskyttelse af et hold lovløse dusørjægere, hasardspillere og lejemordere. Sam Chisolm (Denzel Washington), Josh Farraday (Chris Pratt), Goodnight Robicheaux (Ethan Hawke), Jack Horne (Vincent D’Onofrio), Billy Rocks (Byung-Hun Lee), Vasquez (Manuel Garcia-Rulfo) og Red Harvest (Martin Sensmeier) kommer derfor til byen og begynder at forberede beboerne på det endelige opgør.

For mig er denne film genial, fordi den er seriøs og morsom på samme tid og fyldt med en masse western-klicheer, som den slags film skal. Den prøver ikke at være noget den ikke er, synes jeg, samtidig med at skuespillerne hver og én gør et fantastisk stykke arbejde. Denzel er som altid awesome, som den sortklædte hævner med en skjult dagsorden, Chris Pratt er morsom på den platte måde, og Ethan Hawke er utrolig velspillende som den berygtede dusørjæger som bag facaden er ret skrøbelig.

Actionfilm fra 2016.
Varighed: 2 timer og 13 min.
Set på Blockbuster.

“Magic Mike”
Denne film har jeg fået anbefalet gang på gang (sjovt nok kun af tøser), så den blev set en dag, hvor Hr. Jørgensen ikke havde mulighed for at kigge med.
Filmen handler om superstjerne-stripperen Mike (Channing Tatum), som tager den 19-årige Adam (Alex Petyffer) under sine vinger og prøver at lære ham op i stripperlivet. Adam får kunstnernavnet The Kid, og han får hurtigt smag for livet som stripper. I fællesskab med lederen Dallas (Matthew McConaughey) og en lille gruppe af mandestrippere, bl.a. Ken (Matt Bomer) og Tito (Adam Rodriguez), tjener gruppen ufattelig mange penge og lever et stjernestatusliv med hvad dertil hører af drugs og damer. Mike må dog love Adams nervøse søster, Brooke (Cody Horn), at passe godt på hendes bror, men det er ikke let i en branche med mange fristelser og faldgruber. Og så er der lagt i kakkelovnen til en konflikt.

Filmen er underholdende, men mere end det, kan den nok ikke klare – dog kan SÅ rare mænd i bar mave dansende på en scene selvfølgelig redde enhver film, hvis man spørger mig.

Tøsefilm fra 2012.
Varighed: 1 time og 50 min.
Set på Blockbuster.

“Triple 9”

Filmen handler om en korrupt gruppe politibetjente fra Atlantas politi, som bliver afpresset til at udføre forskellige røverier. Lederen af denne gruppe (Chiwetel Ejiofor) har forbindelse til den hårdhændede russiske mafia, idet han har barn med en søster til byens fængslede mafiaboss’ kone (Kate Winslet), og hun tvinger gruppen til at udføre et sidste kup. De skal bryde ind på et topsikret sted, der uheldigvis ligger midt mellem en masse forskellige politistationer. Dette betyder, at kuppet reelt ikke kan gennemføres, da politiforstærkningen vil være der i løbet af et øjeblik. Betjentene kan derfor godt se, at de bliver nødt til at skabe en afledningsmanøvre, som skal sørge for, at den lokale ordensmagt bliver travlt beskæftiget i den anden ende af byen. Og denne manøvre handler om politiets kaldekode “999”, som betyder, at man skal bruge hjælp øjeblikkeligt, da en betjent er blevet skudt.
Gruppen udser sig derfor en ny, ung betjent Chris (Casey Affleck), som er blevet ny makker til en af bandens medlemmer. Han skal ofres for den fælles sag, men Chris er måske grøn, han er dog også overraskende effektiv til sit arbejde, og han er nevø til den garvede kriminaldetektiv Allens (Woody Harrelson).

Jeg er ret begejstret for denne film. Der er fuld fart på, mens man samtidig prøver at gennemskue hele plottet.

Actionfilm fra 2016.
Varighed: 1 time og 55 min.
Set på Blockbuster.

“Megan Leavy”
Denne film er en autentisk skildring af den kvindelige marinekorporal Megan (Kate Mara), som tager til Irak med militærhunden Rex. Megan træner selv schæferen op, og de får et helt specielt bånd sammen, men under endnu en farlig mission bliver de begge hårdt sårede i en eksplosion, som bringer begge deres liv i fare.

Jeg er jo virkelig begejstret for langt de fleste autentiske fortællinger, og når man så fletter action, en sød hund, lidt kærlighed og en kvindes kamp i en mands verden, er jeg overbevist.

Autentisk krigsfilm fra 2017.
Varighed: 1 time og 52 min.
Set på iTunes (amerikansk konto).

***
Jennie Tronier

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.