Anbefalelsesværdige film set i juli

I juli har jeg set følgende film og serier, som jeg kan anbefale andre at se:

“12 strong”

Filmen handler om en gruppe elitesoldater, som kort tid efter terrorangrebet mod World Trade Center d. 11. september 2001 bliver sendt til Afghanistan for at bekæmpe Taleban. Kaptajnen Mitch Nelson (Chris Hemsworth) får lov til at samle et hold af sine bedste soldater for på tre uger at vinde en strategisk vigtig by i Talibanstyret. Nelson har ikke den store kamperfaring, men han er velforberedt, så han allierer sig med en lokal krigsherre fra Nordalliancen general Dostum (Navid Negahban) i kampen der viser sig at være sværere end først antaget. For hver amerikansk soldat er der 5.000 Talibankrigere, og mens talibanstyrkerne har kampvogne og tunge skyts, må amerikanerne og deres afghanske allierede klare sig med heste og luftvåben i det svært fremkommelige landskab.

Filmen er danskinstrueret af Nicolai Fuglsig (bl.a. En Kongelig Affære) og har desværre ikke fået de bedste anmeldelser, men jeg var egentlig ret begejstret. Om det var selve den autentiske historie eller om det var synet af den gode Chris Hemsworth ved jeg ikke helt, men underholdt var jeg i den grad.

Amerikansk krigsfilm fra februar 2018.
Varighed: 2 timer og 10 min.
Set på amerikansk iTunes.
IMDb: 6,6/10

“Mamma Mia 2: Here We Go Again”

Filmen er en efternøler til Mamma Mia fra … og handler om Donnas datter Sophie (Amanda Seyfried) som har overtaget hendes mors hotel og nu er i gang med at planlægge en fest for at hylde hendes mor (Meryl Streep / Lily James). Da den store dag kommer tættere på, begynder Sophie at reflektere over sin mors fortid, og om hvordan hun en sommer for længe siden, flyttede til øen og mødte Sophies tre fædre, Bill, Harry og Sam, for hvem var egentlig hendes største kærlighed.

Jeg var i biografen med tøserne og se denne film, og selvom jeg faktisk frygtede lidt musical-genren og hvordan især Vanessa tog det til sig, gik vi alle tre glade og syngende ud af biografen små to timer senere. For på trods af at meget af handlingen blev fortalt vha. engelske sange (og Vanessa med hendes 10 år ikke er helt flydende i engelsk endnu) fik også hun det hele med og var meget begejstret, så bestemt en hyggelig og glad tøsefilm.

Amerikansk musical fra juli 2018.
Varighed: 1 time og 54 min.
Set i biografen.
IMDb: 7,1/10

“Cleaner”

Filmen handler om Tom Carver (Samuel L. Jackson) som har droppet sit arbejde som politimand og i stedet arbejder som rengøringsmand på mordgerningsteder. Efter en helt almindelig rutineopgave vender Tom næste dag tilbage for at aflevere nøglen til den smukke Ann Norcut (Eva Mendes), som dog virker fuldstændig uvidende om den forbrydelse som er sket i hendes hjem. Tom vælger at efterlade hende i hendes uvidenhed, men lidt efter lidt går det op for ham, at han faktisk har været med til at dække over en forbrydelse.

Vi så filmen en aften på sofaen, og jeg synes bestemt, at den var god, men de fantastiske skuespiller var i den grad også med til at rykke filmen opad på mit film-barometer.

Amerikansk thriller fra april 2008.
Varighed: 1 time og 29 min.
Set på Netflix.
IMDb: 6,1/10

“Bladerunner 2049”

Filmen er en efternøler til Bladerunner fra 1982 og handler om Los Angeles-politibetjenten K (Ryan Gosling), der er en såkaldt blade runner med speciale i at opspore og eliminere løsslupne replikanter. Da han kommer på sporet af en farlig hemmelighed, forsøger han at opklare mysteriet ved at finde frem til den tidligere blade runner Rick Deckard (Harrison Ford) der har været forsvundet i 30 år. Nu må de to arbejde sammen for at forhindre en katastrofe, som kan lægge samfundet i ruiner.

Selvom skuespillerne er blandt de bedste, må jeg tilstå, at jeg ikke var helt så begejstret for filmen som anmelderne er. Den var god, men også lidt langtrukken med sine små tre timer.

Amerikansk science fiction fra oktober 2017.
Varighed: 2 timer og 43 min.
Set på Blockbuster.
IMDb: 8/10

Serien “Lost in Space”

Serien er baseret på den originale serie fra 1965 og handler om familien Robinson, som består af far, mor og tre børn. De er alle veltrænede deltagere i en rummission, som er på vej ud i rummet for at etablere en ny koloni, men de bliver tvunget til at nødlande på en fremmed planet, da de pludselig bliver trukket ud af kurs. Her opdager de hurtigt, at de ikke er helt alene på planeten, da bl.a. en mystisk robot befinder sig samme sted. Imod alle odds knytter lillebror Will dog et venskab til den mystiske robot, som måske / måske-ikke er så venligstillet.

Serien er underholdende, men også en smule irriterende og forudsigelig. Dog var den ikke dårligere end at vi selvfølgelig skal se sæson 2, når den udkommer til næste år, så den kan sagtens anbefales.

Amerikansk science fiction serie med premiere i april 2018.
Sæson 1 med 10 afsnit.
Set på Netflix.
IMDb: 7,2/10

***
Jennie Tronier

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.