Æggebrød

Jeg har haft vinterferie sammen med ungerne de sidste dage. Bare afslapning, biblioteksbesøg, hygge hos morfar og en tur i Waves, hvor Vanessa har fået huller i ørene, er det blevet til. Skiferien hopper vi desværre over i år, men sådan en omgang ren afslapning med hygge er bestemt heller ikke spild af tid.

Forleden morgen (eller dvs. formiddag, sådan et hold teenageunger er jo ikke til at hive ud af sengen) lavede Vanessa morgenmad til os. De har igennem flere måneder ofte lavet æggebrød, men jeg har ikke selv smagt det, hvorfor de mente, at det bestemt måtte være på tide. Og heldigvis da for det, for det smager altså ganske godt!
Denne gang blev de lavet helt plain, men jeg kan sagtens forestille mig, at man kan fylde lidt skinke i også, eller måske spise det med fx en avokado på toppen, for at fylde lidt ekstra godhed i måltidet.

Æggebrød

  • Toastbrød eller andet brød i skiver
  • Smør til stegning
  • Æg

Varm en pande op med smør og husk at smør = sprødhed, hvorfor man ikke behøver være fedtet med det.
Skær et hul i brødet. Vi bruger et lille glas til at udstikke med. 

Læg brødet på panden, hvorfor ægget forsigtigt hældes i hullet. Hold evt. ned på brødkanterne imens, så ægget ikke flyder væk under brødet. 
Når det har fået lidt skorpe på den ene side, vendes brødet forsigtigt, og det steges færdigt på den anden. 

Velbekomme – nemt og lækkert.

***
Jennie Tronier

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.