2016´s bedste film og serier

Nu hvor vi er trådt ind i et nyt år, er det altid lidt sjovt at gøre status over året der er gået. Derfor vil jeg her kigge tilbage på de bedste film og serier jeg har set i årets løb.
Her er 2015´s bedste film og serier.

Filmen “The Revenant”
Denne film handler om en pelsjæger (spilles af Leonardo DiCaprio), som bliver overfaldet af en bjørn og efterfølgende forrådt og efterladt i ødemarken af sin gruppe. Selvom hovedpersonen måske er lige uheldig nok, efter min mening, så har jeg aldrig set en film på den måde og det er det der gør den ekstraordinær for mig. DiCaprio spiller helt igennem fantastisk, og den visuelle måde at filme på er ud over det sædvanlige. Nogle gange kommer man så tæt på den plagede mand, at kameralinsen bliver dugget og man næsten selv kan mærke smerten, og det er genialt.

Filmen “Deadpool”
Denne film er så skrupskør, at man ikke kan lade være med at holde af den. Den handler om Wade Wilson (spilles af Ryan Reynolds), som efter at have fået terminal cancer siger ja til at være med i et eksperiment, som ender med at gøre ham til superhelt. Og det passer bare slet ikke herren. Han bruger i stedet alle hans kræfter på at få hævn over manden, som er skyld i hans transformation, mens hans mund aldrig står stille og han fyrer den ene joke af efter den anden.

Filmen “Jason Bourne”
Denne film havde vi ventet lang tid på, Hr. Jørgensen, Max og jeg, og vi blev bestemt ikke skuffede. Nr. fem i Bourne-filmene, denne gang igen med Matt Damon foran kameraet, og al den action og spænding vi havde regnet med, blev indløst til fulde. Ja ja, jeg ved godt, at denne film ikke dumper ind blandt de bedste af de bedste, men for os er Bourne-filmene en moderne form for James Bond, og det er super underholdende. Filmen handler i dette tilfælde om Bournes fortid, hans forældre og hvorfor han endte som agent.

Filmen “Spotlight”
Denne film er en autentisk fortælling, som handler om nogle journalister i Boston, der begynder at dykke ned i en historie mod den katolske kirke. En præst er anklaget for seksuelt misbrug af unge sognebørn over en periode på over 30 år, men sagen er aldrig blevet efterforsket. Snart opdager de at det bestemt ikke kun drejer sig om én præst, men at kirken på systematisk vis beskytter pædofile præster ved at flytte dem rundt fra by til by, evt. land til land, samt hvor meget magt kirken egentlig har. Sagen viser sig at være langt mere vidtrækkende end nogen af dem kunne forestille sig.

Serien “Banshee”
Denne serie handler om en ex-fange (spilles af Anthony Star), som tager til en lille amerikansk by for at finde sin tidligere kæreste og hvor han ved en tilfældighed får mulighed for at overtage en afdød sherifs navn Lucas Hood. Hurtigt vikles han ind i amish-samfundet, som styres af stjernepsykopaten Kai Proctor (spilles af danske Ulrik Thomsen), mens han prøver at vinde sin tidligere kæreste tilbage, opklare hvad der skete i deres fortid samt skjule for alle, hvem han egentlig er.

Serien “Lethal weapon”
Denne serie udspringer fra de tidligere Dødbringende Våben-film, og jeg er vild med det. Den tidligere Navy seal-betjent Martin Riggs (spilles af Clayne Crawford) mister sin kone og ufødte barn, hvorefter han flytter til Californien for at starte forfra som LAPD. Her bliver han tildelt partneren Roger Murtaugh (spilles af Damon Wayans), som netop er kommet tilbage til jobbet efter et hjerteanfald. Riggs lever livet på kanten og går altid forrest i skudvekslinger, mens Murtaugh er forsigtig og gør alt efter ’by-the-book’ taktik, så det er på mange måder dømt til at gå galt.

Serien “Shooter”
Denne serie udspringer fra filmen af samme navn, hvor man følger skarpskytten Bob Lee Swagger (spilles af Ryan Phillippe), som bliver hængt op på et snigmord, som han i virkeligheden forsøgte at afværge. Han flygter, men får hjælp af sin kone Julie og FBI-agenten Nadine til at vise sin uskyld.

Den danske film “Klassefesten 3 – dråben”
Denne film handler om de tre klassekammerater Andreas (spilles af Anders W. Berthelsen), Thomas (spilles af Troels Lyby) og Niels (spilles af Nicolaj Kopernikus), som igen rodes ud i alverdens pinlige oplevelser. Det er til tider krummetær-agtigt, men jeg kunne nu ikke lade være med at grine, så den må være med på listen.

Den danske film “Krigen”
Denne film er en stærk film om soldaternes liv, de valg de skal tage på et splitsekund og de følger det kan give. Den handler om Claus (spilles af Pilou Asbæk), som under en patrulje i Afghanistan pludselig står midt i et angreb, hvor han ender med at beordre et luftangreb, for at redde hans menige, men som (måske) også kommer til at koste otte civile liv.

Den danske film “Under sandet”
Denne film er en autentisk film, som handler om efterkrigstiden, hvor Danmark får tyske mænd og drenge til at rydde de vestjyske strande for tyske landminer. Den viser det indædte had, som nogle danskere havde opbygget i de fem lange besættelsesår mod alle tyskere, men den viser også at forsoning og tilgivelse kan ske.

xxx
Jennie Tronier

One thought on “2016´s bedste film og serier

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.