2016´s bedste bøger

I forlængelse af forleden dags indlæg omkring de bedste film og serier jeg har set i år, kommer her nogle af de bedste bøger jeg har læst i år, som dog ikke nødvendigvis er nye bøger:

Se her 2015´s bedste bøger.

Bogen “Dræb ikke en sangfugl” af Harper Lee
Denne bog er en amerikansk klassiker skrevet i 1960érne. Den handler om den lille pige Spejder og hendes bror Jem, som bor sammen med deres far og sorte tjenestepige i 1930érne i Alabama, efter moderen er død. Faderen er en anerkendt advokat, som påtager sig at forsvare en af byens sorte, der står til at blive uskyldigt dømt for overfald og voldtægt. Bogen er skrevet ud fra Spejders syn på virkeligheden og det er bl.a. det som gør den helt speciel, efter min mening.

Bogen “Midnatsrosen” af Lucinda Riley
Denne bog er en romantisk slægtsroman, hvor man følger to historier; Én i 1911 hvor den fattige indiske pige Anahita møder den indiske prinsesse Indira og følger hende til England, hvor Anahita møder Donald Astbury, der er arving til det smukke og afsidesliggende gods Astbury Hall. Og én ca. 100 år senere, hvor Anahitas oldebarn Ari Malik tager til Astbury Hall for at forske i sin oldemors historie.

Bogen “Selv stilhed hører op” af Ingrid Betancourt
Denne bog beskriver de 6,5 år, hvor præsidentkandidaten Ingrid Betancourt holdes fanget i den columbianske jungle af guerilla-bevægelsen FARC. Bogen beskriver hvordan det at vokse op som et civiliseret menneske og ende med at blive behandlet som et dyr gennem flere år kan ændre et menneske, og hvordan det må være at undvære sine børn og først få mulighed for at se dem igen, når de er blevet voksne.

Bogen “Sommeren jeg mødte dig” af Jojo Moyes
Denne bog er delt op i to dele. Den første del foregår i 1950érne i en charmerende engelsk kystby, hvor de to veninder Lottie og Celia tiltrækkes af en kunstnergruppe som flytter ind i byens kunstnervilla. Her ændres deres liv dramatisk, da de hver især bliver forelsket. Den anden del af bogen foregår 50 år senere, hvor Daisy flytter ind i den samme by, for at bygge den ubeboede kunstnervilla om til et badehotel. Her rives der op i gamle fejder, hemmeligheder og skæbner.

Bogen “Ser du månen, Daniel” af Puk Damsgård
Denne bog er en autentisk fortælling om den danske fotograf Daniel Rye, som under sin første rejse til Syrien tages til fange af Islamisk Stat og holdes fanget i 13 måneder. Her sidder han på skift sammen med 23 andre vestlige gidsler, bl.a. den amerikanske journalist James Foley, som senere bliver halshugget for rullende kameraer.

xxx
Jennie Tronier

2 thoughts on “2016´s bedste bøger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.