2015´s bedste film og serier

IMG_20160121_073213

Som en lille status over året der er gået, er følgende de bedste film og serier jeg har set i år – eller i hvert fald dem som på en måde har gjort størst indtryk hos mig.

Filmen “American sniper”
Denne film handler om den amerikanske snigskytte Chris Kyle (spilles af Bradley Cooper), som var den dødeligste af sin slags i den amerikanske militærhistorie med 255 drab, hvoraf 160 blev bekræftet officielt.
Chris Kyle var udsendt fire gange i Irak, hvor han gang på gang reddede sine kolleger med sine effektive skud. Tilbage i USA havde han dog sværere ved at få hverdagen til at fungere med sin kone Taya (spilles af Sienna Miller).
Det er en sandfærdig historie, som virkelig ramte mig.

Filmen “Mad Max: Fury road”
Denne film er på mange måder både mærkelig og uden reel handling, men alligevel virkelig godt filmet og fyldt med action fra start til slut. En atomkrig har lagt verden næsten øde og uden væske, og desparate mennesker hylder derfor den onde diktator Immortan Joe, som bestemmer over verdens væskebeholdning. Den respekterede Furiosa (spilles af Charlize Theron) kører ud for at fylde brændstof på sin lastbil, men beslutter sig hurtigt for at stikke af mod det frie Grønningen, for at prøve at redde diktatorens koner fra diktatoren selv. Furiosa får hurtigt følgeskab af enspænderen Max (spilles af Tom Hardy), som har lært at overlevelse er det eneste han skal være god til i livet.

Filmen “Fifty shades of grey”
Denne film er på ingen måde den bedste film jeg har set i år, faktisk langt fra. Efter jeg læste bøgerne glædede jeg mig til at se filmatiseringen, men desværre skuffede den mig stort. For mig var hovedrolle-skuespillerne ikke rigtig ramt, og filmen var alt for overfladisk i handlingen fremfor bøgerne. Alligevel er det én film som dukker op i mit hoved, når jeg gør status over året.
Den handler om den almindelige naboens pige Anastasia Steele (som spilles af Dakota Johnson) som ved tilfældigheder møder den unge mystiske mangemillionær Christian Grey (som spilles af Jamie Dornan). Hun finder dog hurtigt ud, at han udover at være magtfuld og dragende også er utrolig dominerende og har et anderledes syn på forhold.

Af serier er “Homeland” og “Suits” klart nogle af de bedste serier jeg har set i år. Se dette indlæg, hvor jeg fortæller lidt om de forskellige handlinger og hvorfor jeg er begejstret.

Derudover er serien “Graceland” også på min top 3-liste. Den serie handler om en flok unge undercover agenter, som har det til fælles, at de bor i huset Graceland i Californien. Rookien Mike Warren (spilles af Aaron Tveit) bliver placeret i Graceland for at følge sin nye mentor Paul Briggs (spilles af Daniel Sunjata). De har begge sluttet deres uddannelse som de bedste i rækken; Briggs for nogle år siden, hvorefter han har gjort sig en del erfaring som undercover agent, og Mike som helt nyudklækket agent.
Derudover følger man agenterne: Charlie den seje kvinde, Johnny den sjove mexicaner, Jakes rastafyren og Paige den smukke kvinde.

Af danske film har jeg vist kun set “Sommeren ´92”. Det er også en rigtig fin og underholdende film, som skildrer den sommer på bedste vis, hvor vi alle i Danmark blev europamestre.
Jeg havde dog håbet også at få set filmene “Krigen” (med Pilou Asbæk som soldaten Claus Michael Pedersen, som udsendes til Afghanistan) og “Under sandet” (om unge tyske krigsfanger som sendes op af den jyske vestkyst for at rydde landminer), men dette nåede jeg desværre ikke.

***
Jennie Tronier

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.