2015´s bedste bøger

Fotos til blog
I år har jeg egentlig ikke fået læst lige så meget som jeg ønskede – både Netflix og blogskrivning har taget en del tid – men det er da alligevel blevet til en del læste sider. Jeg er jo til en god blanding af genre, hvorfor jeg også har læst en masse forskelligt fra diverse serier, science fiction, kærlighed, krimi, dokumentar og fantasy.

Det bedste jeg har læst i år må være følgende:

“Stadig Alice” af Lisa Genova
Denne bog handler om 50-årige Alice, som er professor i psykologi ved Harvard Universitet, gift, mor til 3 voksne børn samt meget vellidt og beundret for sin kunnen. Man følger Alice, da hun første gang glemmer et ord i et foredrag, som hun har holdt mange gange tidligere, da hun er ude og løbe og pludselig ikke kan finde hjem og da hun senere får stillet diagnosen alzheimers. Hele vejen igennem er det Alice´s tanker og Alice selv, der fortæller historien, og som sygdommen skrider frem, bliver hendes sprog fattigere og det bliver sværere for hende at klare dagligdagen.
Bogen er fantastisk godt skrevet og virkelig tankevækkende og gribende. Jeg kan kun anbefale den på det varmeste.

“Vandrende sjæle” af Stephenie Meyer
Denne science fiction-bog handler om at jorden er blevet invaderet af fremmede fra det ydre rum, såkaldte Sjæle. De overtager stille og roligt alle menneskekroppe for på den måde at undgå krige, konflikter og sygdomme, da de mener, at menneskene har tendens til for meget negativitet. Sjælen Vandrer overtager menneskepigen Melanies krop, men da Melanies egen sjæl er for stærk, sker det forunderlige, at de to sjæle bliver gode venner, og Vandrer kommer til at føle og tænke det samme som Melanie. Da der kun er få rigtige mennesker tilbage, flygter Melanie/Vandrer ud i ørkenen med en lille gruppe mennesker, heriblandt hendes bror Jamie og kæreste Jared, som alle ser Vandrer, som den fjende hun egentlig er.
Bogen er særdeles velskrevet, underholdende og tankevækkende på en gang. Den handler om loyalitet, om venskab, om medmenneskelighed, tolerance og om stærk kærlighed.

“Anna og det franske kys” af Stephanie Perkins
Denne bog er en rigtig ungdomsbog, som handler om den amerikanske pige Anna som bliver sendt på kostskole i Paris. Hun har lige mødt en fyr hjemme i Atlanta, så det er ikke med sin gode vilje, at hun tager til Paris. Hun møder dog snart en gruppe jævnaldrene inkl. den karismatiske Étienne St. Clair, som får hende til at glemme hendes kæreste derhjemme og nyde sit nye liv i Paris.
Jeg kan ikke helt forklare, hvorfor jeg blev så begejstret for denne bog, men et eller andet var helt rigtigt for mig – måske var jeg bare i humør til den slags i den periode jeg læste bogen.

“Læserne i Broken Wheel anbefaler” af Katarina Bivald
Denne bog handler om den svenske pige Sara på 28 år, som rejser til Broken Wheel i Iowa, USA for at besøge sin ældre penneveninde Amy. De har skrevet sammen i flere år om deres fælles interesse bøger. Fremme i USA finder Sara både ud af, at Amy desværre ikke er overlevet hendes “lille latterlige sygdom, som af og til holder mig i sengen”, som Amy har nævnt i et brev, og at Broken Wheel er en lille udkantsby, hvor alle kender alle på godt og ondt. Sara beslutter sig dog for at blive i byen alligevel og prøve at få det bedste ud af sin tur, som hun kan.
Det er en sød, romantisk fortælling, hvor læsehesten som mig bliver underholdt på bedste vis.

“En mand der hedder Ove” af Fredrik Backmann
Denne bog handler om 59-årige Ove, som bor i et parcelhuskvarter, hvor han bliver betegnet som den gnavne mand, som hver morgen går en tur i kvarteret for at sikre sig, at alt er som det skal være og at alle regler bliver overholdt. Da den bestemte og farverige højgravide genbo Parveneh kommer til at parallelparkere ind i Oves postkasse ændre hans liv sig stille og roligt, selvom han selvfølgelig ikke vil indse det, den stædige gamle mand.
Bogen er både ufattelig morsom, underholdende og tankevækkende på én gang. Helt klart en bog man skal unde sig at læse.

***
Jennie Tronier

2 thoughts on “2015´s bedste bøger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.